Kavárna žáků: Káva versus čokoláda

 02. 12. 2020

1.prosince 2020 se uskutečnila další kavárna žáků střední školy Slezské diakonie v Českém Těšíně. Tento projekt je finančně podpořen městem Český Těšín. Letos má trochu jiný průběh, než obvykle. Nemohli jsme, z důvodu epidemiologické situace, pozvat významné hosty a spolupracující organizace.                Nebudou přítomní ani rodiče žáků a absolventi školy. Letošní podzimní kavárnu si užijí žáci a zaměstnanci školy.                                                                                Naši žáci a pedagogové mají po celou dobu (s kratinkou pauzou) prezenční výuku a proto jsme rádi, že si tyto první adventní dny můžeme zpříjemnit posezením   u šálku horké kávy nebo čokolády.

Cíl projektu:

  • Umožnit žákům se speciálními vzdělávacími potřebami zúročení jejich znalosti z přípravy pokrmů praktickým způsobem a vlastní zhodnocení jejich dosavadních znalostí a dovedností. Získají tak další zkušenost z přípravy moučníků, nápojů, základů stolování, přípravy tematických dekorací a vlastního servírování jídel pro hosty.
  • Reprezentovat naše město, jeho kulturu a měnící se zvyky
  • Důvodem pro uskutečnění této akce je ukázání různého využití kávy a čokolády, ukázky nápojů a pokrmů za využití kávy a čokolády